HU EN


Baja a vizek városa

A természet közelsége, a várost körülölelő folyók sajátos hangulatot teremtenek Bajának. Az ide látogatók, nem csak szárazföldön, hanem vízen is felfedezhetik e csodálatos környéket. Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára, ajánljuk a kajak és kenu túrákat. A tapasztaltabbak a Dunán evezve, megismerhetik az ártéri erdő gazdag élővilágát, a dunai táj sajátos hangulata páratlan élményt nyújt a túrázóknak.

 

A rövidebb útra indulóknak, ajánljuk – a Duna mellékága – a Sugovica felfedezését. E kis folyó, a Dunától egészen a belváros szívéig folyik, a Ferenc-csatornával találkozva, öleli körül a Petőfi-szigetet.

A kajak-kenu bérlés mellett, sétahajókázásra is lehetőség van, egy 11 személyes katamarán hajóval. A nyári strandoláson, családoknak és barátoknak kedvelt kikapcsolódást nyújthat a vízibiciklizés is.

 

 

Bérelhető eszközök 

 

Kenu (3 és 4 személyes)

1000 Ft/óra/db vagy 3000Ft/nap/db

Kajak(1 és 2 személyes)

1000 Ft/óra/db vagy 3000Ft/nap/db
Vízibicikli 1000 Ft/óra/db
Vízitaxi felnőtt: 2000Ft gyermek:1500Ft/ út (1 óra)
Mentőmellény 200 Ft/db


Túrázás, kerékpározás

Az EuroVelo 6 Európai Kerékpáros Útvonalhoz közvetlenül kapcsolódó kerékpárút, a belvároson keresztülhaladva, a Petőfi-szigeten újonnan épült hídon át, a Nagy Pandúr-szigetre vezet. A Gemenci Tájegységhez tartozó terület kiválóan alkalmas gyalogos, kerékpáros túrázáshoz. A szigeten található Pandúr Ökoparkban gyermekjátszó, főzőhelyek, vizesblokk is található.  

 

A Petőfi-szigeten található Ifjúsági Ház megújításával, információs pont és kerékpárkölcsönző kiépítése is folyamatban van. Női, férfi, gyermek kerékpárok, gyermekhordozó utánfutók, tandemek állnak az idelátogatók rendelkezésére. 


Horgászat

Baja, a Duna és a Sugovica partján épült város életében meghatározó szerepet tölt be,  a víz. A vadvizek mellett, a városban több mesterséges horgásztó kínál kikapcsolódást, a sporthorgászok számára is.

További információk:itt
 Itt talál meg bennünket:


    H-6500, Baja, Petőfi-sziget 5.

  Térkép

  


Copyright © 2014 Baja Marketing Kft. | Ifjúsági Szálló és Kemping

   

Facebook:  

Ifjúsági Szálló

  

Étterem